Natjecanje se odvijalo u četiri dobne, mješovite skupine te u dvije ženske dobne skupine. Na turniru je sudjelovalo 34 ekipe iz triju Koordinacija (Stuttgart, Ulm i Manheim), a okupilo se oko 700 učenika, roditelja i učitelja

Tradicionalni nogometni turnir učenika HN Baden-Württemberg održao se 8. srpnja u Freiburgu na nogometnim igralištima Schönberstadion i SV Blau-Weiss Wiehre.

Organizatori turnira su nogometni klub SC Croatia Freiburg, pod vodstvom predsjednika Ivana Medića te potpredsjednika Miroslava Novakovića, te Koordinacija HN Mannheim, na čelu sa školskim odborom Freiburg i učiteljicom Kristinom Pešo.

Natjecanje se odvijalo u četiri dobne, mješovite skupine te u dvije ženske dobne skupine. Na turniru je sudjelovalo 34 ekipe iz triju Koordinacija (Stuttgart, Ulm i Manheim), a okupilo se oko 700 učenika, roditelja i učitelja.

Odigrana je i jedna revijalna utakmica starijih igrača SC Croatije Freiburg i mladih nada SC Croatije Freiburg, u kojoj su stariji pobijedili rezultatom 2:1.

U najmlađoj starosnoj skupini (2008.-2010.) prvo je mjesto osvojila ekipa Hajduk Juniori iz Freiburga, drugo mjesto Tigrići iz Koordinacije Stuttgart te treće Lavovi iz Stuttgarta.

U skupini 2005.-2007. godišta prvo su mjesto osvojili Hrvati Stuttgart, drugo Freiburg 1 i treće mjesto Hajduk Freiburg.

Prvo mjesto u skupini 2002.-2004. godišta osvojili su Vatreni Reutlingen, drugo je mjesto pripalo ekipi Garaba 2 (Gaggenau, Rastatt, Baden Baden), a treće ekipa Freiburg 2.

Ekipa Croatia Tuttlingen osvojila je prvo mjesto u najstarijoj starosnoj skupini (1999.-2001. godište), drugo mjesto ekipa NK Košačka iz Ulma te treće ekipa Kosinusi iz Singena.

U najmlađoj skupini učenica do 11 godina prvo mjesto su osvojile Hrvatske curice iz Freiburga, dok je drugo mjesto pripalo Lavicama iz Tübingena, Rottenburga i Stuttgart-Untertürkheima.

U skupini djevojčica starijih od 11 godina pobjednički je pehar osvojila ekipa NK Ora et labora iz Ehingena i Laupheima, drugo je mjesto zauzela ekipa Brze i žestoke iz Tuttlingena, a na trećem su mjestu NK Vatreni Anđeli iz Tuttlingena.

Fotogalerija