Na turnir su se – za sada – ove godine prijavili NK Croatia Karlsruhe, NK Zagreb Dortmund, SC Croatia Mühlheim, NK Hajduk Kassel, DJK Zagreb Kassel, SG Croatia Mannheim, NK Zrinski Calw, HNK Croatia Luzern

U subotu, 23. siječnja SV NK Croatia Karlsruhe organizira 3. Croatika Cup 2016, nogometni turnir hrvatskih klubova. Turnir će se održati u dvorani Rheinstrandhalle u Karlsruheu s početkom u 10 sati. Članovi Croatije će se i ove godine potruditi gledateljima pružiti spektakularni i jedinstveni turnir.
Na ideju o turniru, koji već postaje tradicionalan, uprava Kluba je došla u vrijeme obilježavanja njegove 45. obljetnice osnutka. Na turnir su se prijavile čak 22 momčadi, od Dortmunda do Münchena, čak četiri iz Švicarske i jedna iz domovine.
Natjecatelji moraju biti registrirani kao hrvatski nogometni klubovi ili kao udruge npr. KZD, .KUD ili HSD, a i sudionicu moraju biti punoljetni.
Nakon prva dva uspješna turnira, NK Croatia Karlsruhe je odlučila da će turnir napraviti tradicionalnim. Cilj im je okupljanje i druženje svih klubova u iseljeništvu. Na turnir su se – za sada – ove godine prijavili NK Croatia Karlsruhe, NK Zagreb Dortmund, SC Croatia Mühlheim, NK Hajduk Kassel, DJK Zagreb Kassel, SG Croatia Mannheim, NK Zrinski Calw, HNK Croatia Luzern. Nakon turnira Klub priprema zabavu za svoje goste.
Iz Kluba poručuju kako će se ove godine po prvi put održati dva paralelna turnira, registrirane hrvatske ekipe sa Spielerpass i turnnirveterana U32 za ostle hrvatske udruge.
(Fenix Magazin)