U Canberri će se održati već tradicionalni, 43. po redu nogometni turnir hrvatskih klubova Australije i Novog Zelanda, te izabrati najljepša Hrvatica ova dva kontinenta

U glavnom australskome gradu Canberri održat će se, od 28. rujna do 1. listopada, već tradicionalni, 43. po redu nogometni turnir hrvatskih klubova Australije i Novog Zelanda, te izabrati najljepša Hrvatica ova dva kontinenta.

Domaćin ove velike manifestacije je Croatia Deakin Soccer Club koji će tom prilikom ugostiti preko tisuću gostiju iz Australije i Novog Zelanda. Svoje učešće najavilo je 48 timova iz 22 kluba, s više od 900 igrača, a odigrat će se oko 90 utakmica. U natjecanju će sudjelovati muški i ženski timovi – po grupama.

U četvrtak navečer, 28. rujna, održat će se otvaranje turnira i odigrati prva utakmica. U petak, 29. rujna počinju utakmice po grupama.
U subotu, 30. rujna slijede utakmice polufinala, a navečer, na Gala večeri, u luksuznoj dvorani Australskog Instituta bira se najljepša Hrvatica Australije i Novog Zelanda za 2017. godinu.

U nedjelju , 1. listopada, igraju se finalne utakmice, izvlači bogata tombola i održava oproštajna zabava uz glazbeni sastav Sto na sat iz Sydneyja.

Podsjetimo, prošlogodišnji pobjednik bila je momčad St. Albans-Dinamo. U proteklim godinama je najviše pobjeda na turniru imala Croatia iz Sydneyja (9 puta), zatim St. Albans-Dinamo (8 puta), te Melbourne Croatia i Canberra Croatia (po 6 puta).

Tekst: Franjo Harmat