Društva Jadran i Hrvatska žena i ove godine obilježile su ga u Hrvatskom domu u Malmöu. Uz prigodni program Elitne plesne grupe i TS Jadran, tradicionalno paljenje vatre održano je kraj jezera Husie Mosse

Kao i dosadašnjih godina, prema švedskoj tradiciji obilježila se tradicionalna Noć krijesova, odnosno Valborg. Posljednjega dana mjeseca travnja je praznik koji se slavi u nekim baltičkim, Skandinavskim i europskim zemljama. Tradicija se temelji na kultu svete Valborg, engleske princeze koju je nadbiskup Mainza Bonifatius pozvao da pomogne u pokrštavanju Nijemaca. U srednjevjekovnoj Njemačkoj su se tim povodom palile vatre kako bi se otjerale vještice i zle sile, a taj običaj datira još iz keltskog doba. Danas je dio tradicije naroda sjevernog dijela Europe.
Društva Jadran i Hrvatska žena i ove godine obilježile su ga 30. travnja u Hrvatskom domu u Malmöu. Uz prigodni program Elitne plesne grupe i TS Jadran, tradicionalno paljenje vatre održano je kraj jezera Husie Mosse preko puta Hrvatskog doma, a društva su se pobrinula za večeru.
(www.jadran.se