Tvrtka “European Coastal Airlines” dobila je desetogodišnju koncesiju na lučku infrastrukturu u Resniku, u neposrednoj blizini zračne luke. Koncesija je vrijedna 3,5 milijuna kuna

Hidroavioni njemačke tvrtke “European Coastal Airlines” doista bi ovog ljeta mogli konačno povezati dalmatinske otoke s obalom, ali ne iz Splita, kako su se Nijemci prvobitno nadali, nego s obalnog pristaništa u Kaštel Štafiliću – javlja Slobodna Dalmacija. Prije tri dana na pistu zračne luke u Resniku sletio je amfibijski zrakoplov DHC-6 twin otter 300 kojim njemačka tvrtka planira prevoziti putnike.
Kako je potvrđeno u Lučkoj upravi-Split, tvrtka “European Coastal Airlines” dobila je desetogodišnju koncesiju na lučku infrastrukturu u Resniku, u neposrednoj blizini zračne luke. Koncesija obuhvaća kopnenu površinu od 1600 metara četvornih te 442 metra četvorna morske površine za izgradnju pristaništa za hidroavion. Koncesija je vrijedna 3,5 milijuna kuna.
Nakon što su dobili odbijenicu splitske gradske vlasti, Nijemci su revidirali želje o hidroavionskom pristaništu na splitskoj Matejušci, pa je i pristan na Resniku postao posve prihvatljiv.
Treba ponoviti da je cijelo vrijeme i zrakoplovna struka upozoravala kako je sa sigurnosnog aspekta Resnik puno bolji za hidroavionske operacije nego Gradska luka u Splitu sa svojim gustim brodskim prometom. Njemačka kompanija traži koncesiju i na dubrovačkom području i pritom preferira akvatorij luke Gruž, ali im Grad Dubrovnik nudi Rijeku dubrovačku. U našem slučaju ECA obećava zračne linije sa Korčulom i Lastovom.
(Dubrovački vjesnik)