Učenici su se predstavili scenskim nastupima, a sudjelovali su učenici iz Kumanova, Skopja i Tetova. Oni su ih protekle mjesece uvježbavali i svoj trud prikazali javno nastupajući na hrvatskome jeziku. Osim javnoga nastupa, bile su predstavljene pjesme učenika te izloženi likovni radovi, nastali na hrvatskoj nastavi

U subotu, 5. prosinca, u Domu kulture »Kočo Racin«, održan je tradicionalni susret učenika HN u Makedoniji u povodu blagdana svetoga Nikole. Učenici su se predstavili scenskim nastupima, a sudjelovali su učenici iz Kumanova, Skopja i Tetova. Oni su ih protekle mjesece uvježbavali i svoj trud prikazali javno nastupajući na hrvatskome jeziku. Osim javnoga nastupa, bile su predstavljene pjesme učenika te izloženi likovni radovi, nastali na hrvatskoj nastavi. Ponos se i radost mogla vidjeti na licima roditelja, a za učenike su vrhunac bili darovi u kojima su se našli proizvodi hrvatskih tvrtki.

Veliko okupljanje najmlađih i njihovih roditelja doprinos je Zajednice Hrvata u Makedoniji i Hrvatsko-makedonskog društva »Tetovo« bez čijih članova i njihova angažmana ovaj susret ne bi bio moguć. Ovdje valja istaknuti Violetu Kalić, članicu ZHRM-a, koja se potrudila ugostiti male glumce u Domu kulture.
Učenici nastavljaju raditi za buduće događaje, na kojima ćemo se ponovno okupiti uime njihovog veselja i kreativnosti.

Tekst: Vedran Iskra