Slavlju su nazočili Zlatko Kožuhar, voditelj Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart centar, fra Zvonko Tolić, dušobrižnik u toj zajednici, fra Mijo Šabić i pastoralni referent u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Stuttgart-Bad Cannstat Ivan Bošnjak

Hrvatska katolička zajednica sv. Petra i Pavla iz Ludwigsburga svečano je u punoj dvorani „Mehrzwerkhalle” u Ludwigsburg-Oßweilu organizirala u subotu, 26. studenoga proslavu blagdana sv. Nikole biskupa. Proslava je započela molitvom i pozdravnom riječi voditelja zajednice fra Ante Maleša, člana Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Svima je zaželio lijepu i radosnu proslavu sv. Nikole. Na slavlju su bili uime Generalnog konzulata RH iz Stuttgarta Zlatko Kožuhar, voditelj Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart centar fra Zvonko Tolić, dušobrižnik u toj zajednici fra Mijo Šabić i pastoralni referent u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Stuttgart-Bad Cannstat Ivan Bošnjak.

Potom se započelo s prigodnim programom. Nastupili su učenici Hrvatske nastave iz Ludwigsburga pod vodstvom njihove učiteljice Danijele Zubak.

Inače, Hrvatska škola u Ludwigsburgu djeluje u sklopu Hrvatske nastave u Baden-Württembergu – Koordinacija Stuttgart. Učenici su izveli prigodne recitacije posvećene sv. Nikoli, a potom i igrokaz „U noći sv. Nikole”. Nakon toga je nastupila dječja folklorna skupina „Hrvatsko sunce” pod vodstvom Anite Bilandžije. Na kraju je nastupio i dječji zbor zajednice „Slavuji”, koji ima više od sto djece, a vodi ga Monika Peter. Na orguljama je pratila njezina kći Mathilda, a na gitarama Franjo Morgan i Ivan Maljevac. Potom se, posebno na radost najmlađih, pojavio sv. Nikola, koji je pohvalio djecu jer su bila dobra, i podijelio im darove. U zabavnom programu nastupila je skupina „Vigor” iz Osijeka.
(IKA)