U najzapadnijem gradu Sjeverne Rajne i Vestfalije na slavlju se okupilo oko petstotinjak posjetitelja iz Aachena, ali i iz obližnje Belgije i Nizozemske

U organizaciji Hrvatske katoličke misije Aachen, koju vodi fra Pavo Filipović, 2. prosinca održana je proslava Nikolinja na kojoj se u najzapadnijem gradu Sjeverne Rajne i Vestfalije okupilo oko petstotinjak posjetitelja iz Aachena, ali i iz obližnje Belgije i Nizozemske.

Na početku večeri fra Pavo je pozdravio sve okupljene molitvom, a posebno Hrvate iz susjednih zemalja te najavio nastup djece iz misije koja su sa svojim lanternama, koje inače koriste za Svetog Martina i druge prigode, napravila svečanu povorku. Sveti Nikola se pojavio s golemom vrećom punom darova koje je podijelio djeci, ali i nekim odraslima.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Fra Mirko Majdandžić sa svojim sviračima, koji su za ovu prigodu stigli iz Vareša (BiH). Veliko veselje doživjeli su pobjednici bogate tombole koju su pripremili vrijedni članovi misijskog vijeća.

Fotogalerija