Autor Alex Crevar priču o hrvatskoj metropoli pod naslovom ’36 sati u Zagrebu’objavio je u Timesovoj turističkoj rubrici. videoprilog koji prati priču za potrebe web stranice New York Timesa sačinila je šesteročlana ekipa

New York Times objavio je u svojoj turističkoj rubrici priču o hrvatskoj metropoli pod naslovom ‘36 sati u Zagrebu‘.
Autor Alex Crevar navodi da je Zagreb godinama bio tek usputna stanica na putu do obale, ali da tome više nije tako. ‘Turizam je skočio za više od 20 posto u razdoblju od 2011. do 2013., kada se Hrvatska pridružila Europskoj uniji’, piše Crevar i spominje da je niz zgrada obnovljen, a da je izgrađeno i mnoštvo novih objekata, uključujući nekoliko desetaka hostela što je, tvrdi on, jako važno za grad koji je dotad bio poznat po neadekvatnim uvjetima za smještaj.
‘Oni koji su se u Zagreb zaljubili i prije naglog rasta njegove popularnosti ne moraju biti u strahu’, uvjerava Crevar tvrdeći da je Zagreb, unatoč izdašnijoj ponudi, zadržao pregršt starinskog šarma. U nastavku prilično ekstenzivnog teksta u detalje je opisao svoj boravak.
Cijelu je priču, izrazito pozitivno intoniranu, popratio i videoprilogom koji je za potrebe web stranice New York Timesa sačinila šesteročlana ekipa. Cijeli članak i video pročitajte i pogledajte ovdje.