Splitska klapa Neverin bila je u sedmodnevnom posjetu hrvatskim iseljenicima u Čileu. Cjelovečernji koncert održale su u Santiagu de Chileu u Estadio Croata

Splitska klapa Neverin bila je u sedmodnevnom posjetu hrvatskim iseljenicima u Čileu. Cjelovečernji koncert održale su 25. listopada u Santiagu de Chileu u Estadio Croata. Poziv na gostovanje poslao im je Franco Ferrera Cvitanović, glazbenik youtube i skladatelj, ujedno član Savjeta hrvatske Vlade za Hrvate izvan RH.
Klapa je osim Santiaga posjetila i gradove Valparaiso i Viña del Mar, a domaćin im je bio Estadio Croata. Klapa je osnovana krajem 2003., a članice s ponosom ističu peterostruku pobjedu na Festivalu dalmatinskih klapa- Omiš. Uz 23 nagrade na festivalima, dodijeljena im je i Nagrada grada Kaštela za izniman doprinos kulturi. Izdale su dva nosača zvuka „Neverin“ i „Bogorodica “, a od osnivanja ih vodi Antonela Pilić Burić. Gostovanje je organizirao Državni ured za Hrvate izvan RH pod pokroviteljstvom hrvatskog veleposlanstva u Čileu.
Poslušajte klapu na youtube