Američki glazbeni producent hrvatskih korijena Nenad Bach i poznati australski slikar Charles Billich u festivalskom programu će sudjelovati u ulozi voditelja radionica

Kulturna manifestacija 56. Međunarodni dječji festival u Šibeniku, jedini nacionalni festival djeteta i jedan od rijetkih u svijetu tako duge tradicije, ove je godine pripremio posebno bogat program gostovanja vrhunskih i zanimljivih umjetnika iz zemlje i inozemstva, a otvorit će 18. lipnja premijera predstave ‘ČOŽ – Čarobnjak iz Oza’ redateljice Nine Kleflin. Dječji mjuzikl po romanu poznatog američkog pisca Franka Bauma iz 1900., u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Šibenik, otvorit će na Trgu Republike Hrvatske program koji do 2. srpnja donosi više od 140 dramskih, lutkarskih i glazbenih sadržaja.
Ove je godine festival osobito svečan zbog 950. proslave prvog spomena grada Šibenika, a organizatori su se stoga potrudili dati doprinos toj važnoj obljetnici bogatim programom gostovanja iz preko 15 zemalja, pri čemu se nastojalo dovesti velike nacionalne teatre, dodala je ravnateljica HNK-a Šibenik Maja Trlaja.
Pripremljen je i bogati popratni program predavanja, simpozija, promocija CD-ova i knjiga, te jubilarni deseti dječji sajam knjige, a Trlaja je posebno ponosna na dva specijalna gosta, američkog glazbenog producenta hrvatskih korijena Nenada Bacha i poznatog svjetskog slikara Charlesa Billicha, koji će u festivalskom programu sudjelovati u ulozi voditelja radionica.
Festival će 2. srpnja zatvoriti izvedba komične opere “Ero s onoga svijeta” Jakova Gotovca u režiji Krešimira Dolenčića na Tvrđavi sv. Mihovila. (Hina)