Za razliku od drugih vojski, pa čak i od vojski Velike Britanije i SAD-a gdje ni dandanas nema žena u borbenim postrojbama, u Hrvatskoj vojsci to je postao standard. Danas je u HV-u zastupljeno oko 13 posto žena, a dobar dio njih je upravo na zapovjednim mjestima 

U povodu Međunarodnog dana žena, NATO savez je čestitao taj praznik svojim pripadnicama uz emitiranje prigodnog filma – o časnici Hrvatske vojske u Afganistanu, Vlasti Zekulić, koja svojim djelovanjem ruši kulturne i druge barijere u toj ratom iscrpljenoj zemlji.
U prilogu se ističe kako se Vlasta ne boji diskriminacije jer je žena, obučava vojne policajce unatoč društvenim tabuima. Iako se na Afganistan tipično gleda kao na društvo gdje su žene podređena klasa, ovim vojnicima ne smeta što ih podučava žena.
Za razliku od drugih vojski, pa čak i od vojski Velike Britanije i SAD-a gdje ni dandanas nema žena u borbenim postrojbama, u Hrvatskoj vojsci to je postao standard. Danas je u HV-u zastupljeno oko 13 posto žena, a dobar dio njih je upravo na zapovjednim mjestima.
(http://bokacropress.net)

Video dostupan na http://www.znet.hr/2013/03/video-nato-snimio-pricu-o-hrvatskoj-bojnici-u-afganistanu