Delegaciju HSI na čelu s fra Šimunom Šitom Ćorićem, glasnogovornikom Hrvatskog svjetskog kongresa, primio je predsjednik RH Ivo Josipović. Tom prigodom Predsjednik je pozdravio sudionike Igara koji su iz 24 država doputovali u svoju domovinu

U ŠSD Trnsko su ekipe Austrije, Zagrebačke nadbiskupije, Hrvatske i Argentine odigrale 1. kolo ženske odbojke. Ekipa Argentine kompletirana je jednom igračicom iz Venezuele. Danas se od 9,00 sati igra 2. kolo.

Igrači do 30 godina igrali su tenis u Teniskom centru Mladost. U finalu je Franjo Ratković pobijedio Danijela Ungara, obojica iz Hrvatske. Finala veterana održat će se od 9,oo sati.

Na stadionu Hrvatskog dragovoljca momčadi iz Slovenije, Austrije, Rumunjske, Italije, Njemačke i Team HSI odigrali su utakmice po skupinama, a kao favoriti nametnule su se momčadi iz Rumunjske i Austrije. Polufinale se igra u 17.30 i 18.50 sati.

Momčadi iz Austrije, Rumunjske, Srbije, Nizozemske, Crne Gore, Hrvatske, Zagrebačke nadbiskupije i Janjeva jučer i danas igraju u SRC Trnje mali nogomet po skupinama, a polufinalisti će odmjeriti snage u četvrtak od 9,00 sati. U Trnju u 9.40 sati na rasporedu je i finale kupa veterana koje su izborili momčadi iz BiH i Australije.
Među košarkaških utakmicama, odigranim u Draženovom domu, najatraktivnija je bila ona između momčadi Njemačke i Zagrebačke nadbiskupije. Pobijedila je momčad iz Njemačke, a upravo iz te zemlje je doputovalo najviše košarkaša, dvije muške i jedna ženska ekipa. Prva utakmica igra se u 9,oo sati.

Delegaciju Hrvatskih svjetskih igara na čelu s fra Šimunom Šitom Ćorićem, glasnogovornikom Hrvatskog svjetskog kongresa, primio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Tom prigodom Predsjednik je pozdravio sudionike Igara koji su iz 24 država doputovali u svoju domovinu.

Natjecanja 23. srpnja
9:00 sati
Boćanje-SC Špansko
Odbojka – ŠSD Trnsko
Tenis- ŠRC Mladost Košarka – KC Dražen Petrović
Nogomet – NŠC Stjepan Spajić Siget
Stolni tenis – ŠRC Mladost rukomet- Kutija Šibica
10:00 sati
Mali nogomet- SRC Trnje
Taekwondo – dvorana Sutinska vrela
Judo dvorana Sutinska vrela
15:00 sati
Karate- Dom sportova, Karate centar Hrvatski dragovoljac

Natjecanja 24. srpnja
9:00 sati
Boćanje- SC Špansko
Odbojka- ŠSD Trnsko
Tenis – ŠRC Mladost
Košarka – KC Dražen Petrović
Nogomet – NŠC Stjepan Spajić Siget
Plivanje – ŠRC Mladost
Odbojka na pijesku – Jarun
10:00 sati
Mali nogomet – SRC Trnje

Natjecanja 25. srpnja
17:00 sati
Kros Bundek

Natjecanja 26. srpnja
17:00 sati
Humanitarna nogometna utakmica ZAGREBello