Natječaj je javni, a pravo sudjelovanja imaju svi građani Republike Srbije, te iz inozemstva, koji pišu standardnim hrvatskim jezikom. Tema pjesme je slobodna

Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo Stanislav Preprek iz Novog Sada (www.stanislavpreprek.org) raspisuje Natječaj za najbolju pjesmu Preprekovog proljeća 2019.
Natječaj je javni, a pravo sudjelovanja imaju svi građani Republike Srbije, te iz inozemstva, koji pišu standardnim hrvatskim jezikom. Tema pjesme je slobodna.
Autori mogu poslati do tri neobjavljene pjesme, a usto trebaju navesti svoje puno ime i prezime, broj telefona i adresu, te priložiti svoju fotografiju i kratak životopis. Pjesme pod pseudonimom neće biti objavljene, kao ni ulomci iz većih pjesama, ili već objavljeni radovi te radovi poslani na druge natječaje.
Pjesme se ne honoriraju, a rukopisi se ne vraćaju.
Pjesma može imati najviše 2.000 znakova (s prazninama), u programskom jeziku Word, u fontu Times New Roman i veličini fonta 12.
Pjesma se šalje poštom, na CD-u, uz prilaganje ispisa na papiru, na adresu: HKUPD Stanislav Preprek,Cara Dušana 4, 21 000 Novi Sad, ili na e-mail adresu: natjecaji.stanislav.preprek@gmail.com, pri čemu u rubrici „subject” treba naznačiti ime i prezime autora.
Rok slanja pjesme je 1. rujna 2018. godine.
Peteročlano uredništvo odabrat će najbolje pjesme od prispjelih na natječaj za Zbirku poezije Preprekovo proljeće 2019., koja će tiskati Društvo, te će tročlani žiri rangirati prve tri pjesme.
Na promociji Zbirke pjesama Preprekovo proljeće, predviđenoj za travanj 2019. godine, uz prigodni program članova HKUPD Stanislav Preprek, autori će imati priliku pročitati tri prvoplasirane pjesme.
(ZKVH)