Ured je objavio Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2015./16. Dodijelit će ih studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan RH – za studij u Republici Hrvatskoj i 350 stipendija za studij u Hrvatskoj ili u Bosni i Hercegovini

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2015./16. Ured će dodijeliti studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan RH – 450 stipendija za akademsku godinu 2015./16., od čega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 350 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna.
Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti koji su upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, a rok za podnošenje prijava započinje danom objave Natječaja na mrežnim stranicama Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i traje zaključno do 11. svibnja 2016. godine.
Prijave se dostavljaju na adresu: Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana br. 6, 10 000 Zagreb. Na omotnici prijave potrebno je naznačiti: „Natječaj za stipendiju za studij u Republici Hrvatskoj“ ili „Natječaj za stipendiju za studij u Bosni i Hercegovini“.

Više

Za dodatne informacije možete poslati upit na adresu e-pošte: stipendije@hrvatiizvanrh.hr.

Natječaj stipendije, Prijavni obrazac i Izjava dostupne na www.hrvatiizvanrh.hr