Medijski projekt na hrvatskom jeziku pokrenulo je 55 gospodarstvenika iz Hercegovine. Program je u otvorila emisija “Dobar dan, Hercegovino“ u koju su se uključili reporteri iz više hercegovačkih središta, a gošća u studiju bila je glavna urednica Hloverka Novak Srzić

S emitiranjem programa počela je 14. ožujka Naša TV iz Mostara, medijski projekt na hrvatskom jeziku koji je pokrenulo 55 gospodarstvenika iz Hercegovine. Program je u 17.30 otvorila emisija “Dobar dan, Hercegovino“ u koju su se uključili reporteri iz više hercegovačkih središta, a gošća u studiju bila je glavna urednica Naše TV i nekadašnja urednica na HRT-u Hloverka Novak Srzić.
– Namjere su nam da ozbiljno u ovom medijskom prostoru zauzmemo svoje mjesto i obraćamo se svim stanovnicima ovih područja, koja su doista medijski bili potpuno zanemareni – istaknula je Novak Srzić.

Istaknula je da će se “ta nepravda pojavom Naše TV ispraviti” i najavila da će televizija biti neovisna od bilo kakvih političkih opcija.
– To je platforma koja nam osigurava da smo ozbiljan i dugovječan projekt. Mala javna lokalna TV na hrvatskom jeziku koji je bio godinama zanemaren na javnom servisu – rekla je Novak Srzić.
Uz mozaičnu emisiju u kojoj će se obrađivati teme iz svakodnevnog života, Naša TV će svake večeri emitirati Dnevnik i talk show program. (www.vecernji.hr)