Prava za objavljivanje Perišićeva ‘Našeg čovjeka na terenu’ dosad su otkupljena u jedanaest zemalja, a u Hrvatskoj ta knjiga predstavlja jedan od najčitanijih suvremenih domaćih romana

Nakon što je u travnju Black Balloon Publishing iz New Yorka objavio roman Roberta Perišića ‘Naš čovjek na terenu’ (u engleskom prijevodu ‘Our Man in Iraq’) i nakon niza pohvalnih kritika i prikaza u američkim i kanadskim medijima – magazin s vjerojatno najvećim kulturnim autoritetom u SAD-u, The New Yorker, u svojem je najnovijem izdanju objavio prikaz Perišićeva romana.
Članak opisuje zaplet romana koji se dominantno događa u Zagrebu, a dijelom se odnosi i na rat u Iraku dvijetisućitih te se u njemu konstatira da ‘Perišić duhovitom oštrinom opisuje urbane elite’ koja se pokušavaju snaći u nizu socijalnih promjena te da ‘bilježi posljedice šoka’ vezanog uz rat te promjenu sustava kojom su uvedeni kapitalizam i demokracija.
Uvrštenje u prestižni The New Yorker novi je uspjeh ovoga romana koji je u kratkom vremenu zadobio velik interes američke književne javnosti i publike te je već tiskano i drugo izdanje.
Prava za objavljivanje Perišićeva ‘Našeg čovjeka na terenu’ dosad su otkupljena u jedanaest zemalja, a u Hrvatskoj ta knjiga predstavlja jedan od najčitanijih suvremenih domaćih romana. (tportal.hr)