Po drugi put su tamburaši „AKroBiH“ iz Beča, Marko Ikić, Bartol Ikić i Blaga Zloušić bili na Ljetnoj školi hrvatskog folklora u organizaciji Hrvatske matice iseljenika

Po drugi put su tamburaši „AKroBiH“  iz Beča, Marko Ikić, Bartol Ikić i Blaga Zloušić bili na Ljetnoj školi hrvatskog folklora u organizaciji Hrvatske matice iseljenika. Škola je trajala od 1. do 10. Kolovoza, a  polaznici  su bili smješteni u Omladinskom hotelu “Zadar” u Boriku kraj Zadra. Škola je namijenjena obrazovanju voditelja i članova hrvatskih folklornih i tamburaških skupina. Ove godine podučavalo se o plesovima, nošnjama, pjesmama i glazbalima Međimurja, Podravine, Zagorja, zagrebačkog Prigorja, karlovačkog Pokuplja, okolice Jastrebarskoga, te Gorskoga kotara, Grobnika i cijele Istre. Prvi put su u program bili uvršteni i plesovi gradišćanskih Hrvata.
Voditelj Škole hrvatskoga folklora ugledni je etnolog i etnokoreolog prof. Andrija Ivančan. Sviranje na tradicijskim glazbalima podučavao je Vjekoslav Martinić, tamburaškim orkestrom ravnao je prof. Tibor Bün, a gost predavač bio je prof. maestro Siniša Leopold.
Sudjelovalo je 60-tak tamburaša i folkloraša iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije, Njemačke, pa čak i iz SAD-a. Uz 5-6 sati dnevne nastave i pripremanja završnog koncerta ostalo je i dovoljno vremena za kupanje, sunčanje i provođenje večeri uz zajedničku svirku, pjevanje i ples. Poseban doživljaj svakako je bio završni koncert, na kome su se zajednički predstavili svi polaznici Škole – pravi ugođaj i za uho i za oko.
Ovom prilikom se želimo zahvaliti prof. Andriji Ivančanu, da je omogućio ovako kvalitetnu ljetnu Školu, Srebrenki Šeravić (alias “teta Srebrenka“ ili „Mutti”), koja je cijelo vrijeme bila uz nas, spremna da pomogne, ukoliko se pojavi kakav problem. Posebno se zahvaljujemo, da smo već drugu godinu imali čast učiti i surađivati sa prof. Tiborom Bün-om i prof. maestrom Sinišom Leopoldom.
Ljetna škola hrvatskog folklora izvrsna je prilika poboljšati svoje znanje i vještine, upoznati i družiti se sa divnim ljudima, koji žude za održanjem svoje kulture i sa velikim entuzijazmom pristupaju radu. Mi smo uživali. Radujemo se ponovnom susretu.
(http://www.hkdnapredak.com/root/index.php)