Ove godine se na natječaj prijavilo više od 100 kandidata, a stipendije su dobili studenti koji studiraju u Sarajevu (9), Mostaru (12), Tuzli (4), Osijeku (2), Splitu (1), Rijeci (1) i Zagrebu (8). Središnja uprava za to je izdvojila 22.000 K.

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Galeriji Gabrijel, Kamernog teatara 55, u Sarajevu 24. travnja organizirano je potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata iz Napretkovog Fonda “Ivo Andrić – Vladimir Prelog” za akademsku 2012./2013. godinu na kojem su prisustvovali mons. prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak, Jakov Gavran, dopredsjednik Društva, Venka Zorić, članica Nadzornog odbora HKD Napredak i Kristina Udovičić, povjerenica za stipendije HKD Napredak.
Središnja uprava HKD Napredak je iz Napretkovog fonda za stipendiranje „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“ove godine dodijelila sedam stipendija u visini od po 1.000 KM i 31 potporu u vrijednosti od po 500 KM. Ove godine se na natječaj prijavilo više od 100 kandidata, a stipendije su dobili studenti koji studiraju u Sarajevu (9), Mostaru (12), Tuzli (4), Osijeku (2), Splitu (1), Rijeci (1) i Zagrebu (8). Središnja uprava za to je izdvojila 22.000 KM.
Predsjednik HKD Napredak Franjo Topić čestitao je svim studentima na dobivenim stipendijama i potporama te im zaželio uspjeh u daljnjem radu. Na kraju je uručio i prigodnu nagradu studentima s najboljim prosjekom Ireni Nikić sa Univerziteta u Sarajevu (Muzička akademija), jednoj od tri najbolja studenta, dok će nagrade preostalim: Marijanu Đuzelu sa Sveučilišta u Zagrebu, (Muzička akademija) i Emiliji Pavičević sa Sveučilišta u Mostaru (Filozofski fakultet), biti naknadno uručene u Zagrebu i Mostaru.
Do sada je Fond, ali i Napretkove podružnice, podijelio više od 2700 stipendija i potpora redovnim studentima u BiH i Hrvatskoj. Sredstva za Fond Ivo Andrić-Vladimir Prelog se osiguravaju putem donatora, sponzora i prijatelja, koji žele podržati ovu misiju HKD Napredak.
(http://www.hkdnapredak.com/root/index.php)