Svečani božićni koncert bit će održan u Sarajevu u Narodnom pozorištu, a u Mostaru katedrali Marije Majke Crkve. Prihod od koncerata namijenjen je Napretkovu fondu za stipendiranje „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Glavna podružnica Mostara potrudili su se i ove godine prirediti blagdanske koncerte u Sarajevu i Mostaru, a u suradnji s Veleposlanstvom Republike Italije u Bosni i Hercegovini, Narodnim pozorištem u Sarajevu, Sarajevskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Mostar i Župom Marije Majke Crkve u Mostaru.
Tako će tradicionalni Napretkov svečani božićni koncert biti održan u Sarajevu 13. prosinca, s početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu, dok će u Mostaru pak biti održan adventski koncert 14. Prosinca, s početkom u 19.30 sati u katedrali Marije Majke Crkve.
Iz Napretka s velikom zadovoljstvom najavljuju nastup glazbenika iz talijanskog grada Cremonae. Iz ovog grada glazbe dolazi jedan od ponajboljih talijanskih zborova Coro Polifonico Cremonese, te solistice Federica Zanello i Claudia Galanti uz ravnanje maestra Federicoa Mantovania, inače i voditelja zbora.
Kao i svake godine prihod od koncerata namijenjen je Napretkovu fondu za stipendiranje „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“.
I druge Napretkove podružnice priređuju bogati kulturni program za vrijeme božićnih blagdana.
(http://hkdnapredak.com)