Na koncert u crkvi Sv. Josipa na Marijinom dvoru nastupa zbor Bulgaria iz Bugarske pod dirigentskom palicom akademika, maestra Valentina Bobevskog

Hrvatsko kulturno društvo Napredak organizira svečani uskrsni koncert, koji će se održati u srijedu, 30. ožujka u crkvi Sv. Josipa na Marijinom dvoru s početkom u 19 sati. Na koncertu nastupa zbor Bulgaria iz Bugarske pod dirigentskom palicom akademika, maestra Valentina Bobevskog. Zbor Bulgaria je vokalna skupina iz Sofije osnovana 1991. godine.
Zbor je osnovao sadašnji umjetnički instruktor i vođa akademik Valentin Bobevski. Osim zborskih performansi, ansambl sudjeluje u brojnim djelima kantata-oratorij žanra. Maestro, akademik Valentin Bobevski diplomirao je dirigiranje na Državnoj glazbenoj akademiji u Sofiji u klasi prof. Georgija Dimitrova, te se specijalizirao u Berlinu. Predavao je dirigiranje na Glazbenoj akademiji “Ferenc Lizst” u Budimpešti. Dobitnik je nagrade “Bela Bartok”, kao i mnogih prvih nagrada na raznim međunarodnim natjecanjima u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji, Kubi. Publika ga je toplo dočekala na četiri kontinenta: Europa, Azija, Afrika, Amerika. Ulaz je slobodan.
(hkdnapredak.com)