Po prvi put u ovoj akademskoj godini dodjeljuju se i tri stipendije iz podfonda „Irene Kozarić“ za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili studentima koji se nalaze u osobito teškoj socijalnoj situaciji.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak na prigodnoj će svečanosti u subotu, 21. travnja 2018. u 12 sati u Napretkovu klubu Lira (Ul. Josipa Stadlera 1, kod sarajevske Muzičke akademije) potpisati ugovore o stipendiranju s 34 svoja stipendista. Ove godine Društvo će stipendirati 15 brucoša koji će za studiranje na prvoj godini dobiti stipendiju u iznosu od 1.000 KM. Napredak stipendira i 10 studenata viših godina studija koji nisu apsolventi, nisu ponavljali godinu i nemaju više od 27 godina. Ova potpora iznosi 2.000 KM. Također, i pet studenata poslijediplomskog studija će uz pomoć Napretkovih stipendija biti u prigodi doći do doktorske titule koja iznosi 3.000 KM.
Po prvi put u ovoj akademskoj godini dodjeljuju se i tri stipendije od po 2.000 KM iz podfonda „Irene Kozarić“ za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili studentima koji se nalaze u osobito teškoj socijalnoj situaciji.
Od obnove 1990. godine do danas HKD Napredak stipendirao je 2.800 studenata.
(hkdnapredak.com)