Goran Čolak je u Dubaiju uvjerljivo potukao sve konkurente, ostvario izvanserijski rezultat i osvojio zlatnu masku

Natjecanje u Dubaiju Fazza Freediving Competition u Dubaiju kojim započinje međunarodna sezona ronjenja na dah organizira i financira princ prijestolonasljednik, šeik Hamdan bin Mohammed. Godinama okuplja svjetsku elitu ronilaca na dah, a ovogodišnja konkurencija bila je jača nego ikad.

U atraktivnoj disciplini zadržavanja daha na dnu velikog bazena Hamdan sportskog centra, Goran Čolak je briljirao već u kvalifikacijama (10:07), a u finalu 11. Fazze uvjerljivo potukao sve konkurente i ostvario izvanserijski rezultat od 10:19 zadržanih – u jednom jedinom dahu – te osvojio zlatnu masku.

Za Goranom su ostali i specijalist za ovu disciplinu, Srbin Branko Petrović (9:34) i sjajni Poljak, Goranov veliki suparnik Mateusz Malina (9:56). Među deset finalista kvalificirali su se i Hrvati Veljano Zanki, Bruno Šegvić i Budimar Sobat.

Ovo je i Goranov najbolji rezultat u Dubaiju uopće, natjecanja na kojemu je u posljednjih sedam godina uvijek osvajao samo najviša postolja.
U nastavku sezone, Gorana očekuje bazensko državno prvenstvo početkom travnja, a onda i druga velika natjecanja na međunarodnoj sceni. (index.hr/SD)