Projekt prati i zanimljiva izložba koja će se od 1. do 10 .7. 2013. održati u Hrvatskoj matici iseljenika. Mladi fotografi do 25 godina kroz izložbu 21 fotografije prikazuju kako oni vide najbolje u Hrvatskoj

Što je NAJBOLJE a što NAJGORE u hrvatskom turizmu prema mišljenju građana komentirali su u hotelu ESPLANADE Darko Lorencin, ministar turizma RH, Meri Matešić, direktorica Hrvatske turističke zajednice, Ivica Max Krizmanić, direktor hotela Esplanade, Vesna Pritchard, potpredsjednica Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Tatjana Rajković, direktorica istraživanja GfK – centra za istraživanje tržišta i Dražen Cvijetić, autor projekta Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani 2013.
Ovaj zanimljivi projekt dobre budućnosti hrvatskog turizma, sastoji se od nekoliko „pametnih dijelova“:Besplatne aplikacije za iPhone i ANDROID mobilne telefone bestCROATIA koja je istovremeno GPS turistički vodič koji vas preko Googl mapa vodi do odabrane lokacije. Zatim planer putovanja u kojem možete precizno planirati svoja putovanja, a vaše fotografije lokacija koje obilazite se pohranjuju sa nazivom lokacije i datumom u foto album putovanja, s mogućnošću slanja ili ispisa.
BestCROATIA uglavnom radi OFF LINE i ima preko 3.400 posebnih turističkih atrakcija Hrvatske koje su izabrali građani. To je trenutno najpotpunija i informacijski najopsežnija turistička mobilna aplikacija za Hrvatsku. Iz aplikacije je moguće nazvati i rezervirati stol u restoranu ili sobu u hotelu, poslati mail i vidjeti web atrakcije, poslati komentar i sugestiju… Moguće je i slanja e-razglednica, turističkih mailova, komunikacije putem Twittera , Facebooka,… Svaka atrakcija ima link na portal www.VIKENDPLANER.info koji daje ideje za savršen vikend, što je jedna od smjernica razvoja hrvatskog turizma.
Preporuka je da već danas skinete aplikaciju bestCROATA sa App Store ili Googl Playa uz napomenu da je ANDROID verzija u punoj funkcionalnosti, a za iOS (iPhone) se čeka odobrenje AppStore za najnoviju verziju koja omogućuje FAST DOWNLOAD. Trenutno se slike i tekst za jednu regiju skidaju oko 3 minute, ali dalje sve osim mapa radi off line. Isplati se biti malo strpljiv, istaknuto je na prezentaciji.

Izložba NAJBOLJE u HRVATSKOJ za EU
Projekt prati i zanimljiva izložba koja će se od 1. do 10 .7. 2013. održati u Hrvatskoj matici iseljenika. Mladi fotografi do 25 godina kroz izložbu 21 fotografije prikazuju kako oni vide najbolje u Hrvatskoj. Fotografije su izabrane između 1300 fotografija koje je poslalo 75 mladih autora. Ovo je izvrsna prilika da se mladim hrvatskim iseljenicima kojih će u to vrijeme biti u Zagrebu, njih preko 2000, pokaže najbolje u Hrvatskoj. Natječaj se nastavlja tako da će se tražiti, da do kraja godine svoje fotografsko šalju svi oni koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj. Dakle, poziv je to i hrvatskim iseljenicima da na svoj način prikažu ljepote domovine. (I.R.)