Uz braću Sinković, u konkurenciji za najbolju mušku posadu 2016. godine našle su se i one iz Francuske, Novog Zelanda i Švicarske

Još jedno veliko priznanje stiglo je u ruke europskih, svjetskih i olimpijskih prvaka Martina i Valenta Sinkovića. Po izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) proglašeni su najboljom muškom posadom 2016. godine! Podsjetimo se, FISA je prošle godine i trenera braće Sinković, Nikolu Bralića, proglasila najboljim svjetskim trenerom. Potvrda je to trogodišnje dominacija braće Sinković bez poraza u svim natjecanjima što je svakako apsolutni presedan u povijesti ovog sporta, ali i kruna dugogodišnjeg mukotrpnog rada.

FISA nagrade za najbolje u 2016. godini dodjeljuje u pet kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebnu nagradu za doprinos veslanju kao sportu.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirala je javnost, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim je finaliste na temelju kandidature izabralo vijeće FISA. Uz braću Sinković, u konkurenciji za najbolju mušku posadu godine našle su sei one Francuske, Novog Zelanda i Švicarske.

– Dobili smo mnoge medalje, nagrade i priznanja u karijeri, ali ova nam je posebno draga jer su nas za nju nominirali naši navijači, javnost i mediji. Ovo će nas sigurno motivirati da budemo jednako dobri, najbolji i u novoj disciplini za koju smo se odlučili – dvojac bez kormilara – izjavila su braća nakon proglašenja ovogodišnjih laureata.
Svečana dodjela nagrada najboljima održat će se 28. siječnja 2017. u Vancouveru.
(Večernji.hr)