Umirovljenoj profesorici filozofije na Katoličkom sveučilištu u Buenos Airesu starija se kći udala za Nijemca koji nastoji naučiti hrvatski, a sin Davor sa obitelji živi u domovini

Maja Lukač Stier tek je rijetkima, koji su je nedavno upoznali, dala naslutiti da nije odrastala i živjela u Hrvatskoj. U Zagreb je u ožujku došla po nagradu Hrvatske mreže žena, jer svojim je radom i djelom bila na ponos hrvatske domovine u tuđini. I to desetljećima. Dobitnica je nagradu za najuspješniju Hrvaticu izvan domovine u kategoriji „Znanost i tehnologija“.

Maja Lukač Stier umirovljena je profesorica filozofije na Katoličkom sveučilištu u Buenos Airesu. Živjela je u četvrti Flores, istoj onoj u kojoj je živio i Jorge Mario Bergoglio, današnji papa Franjo. Pohađali su isti vrtić, a kasnije su postali i prijatelji.

Njena starija kći udala se za Nijemca koji nastoji naučiti hrvatski jezik, a sin Davor, i aktualni hrvatski ministar vanjskih poslova, danas sa svojom obitelji živi u domovini.

Više o Maji Lukač Stier pročitajte u tiskanom izdanju Fenix Magazina na prodajnim mjestima u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Luksemburgu.
(fenix-magazin.de)