Dubrovčanin dr. Ivo Martinović, kardiokirurg iz Sveučilišne bolnice u Marburgu i Brođanka Suzana Flanz, privatna poduzetnica i vlasnica tvrtke Ekoma iz Wiesbadena prvi su nagrađeni Hrvati 

Dubrovčanin dr. Ivo Martinović, kardiokirurg iz Sveučilišne bolnice u Marburgu i Brođanka Suzana Flanz, privatna poduzetnica i vlasnica tvrtke Ekoma iz Wiesbadena prvi su Hrvati koji su dobili nagradu i priznanje za posebna dostignuća građana stranog podrijetla njemačke Savezne države Hessen.
Nagrade je 4. lipnja u Wiesbadenu, u dvorcu Biebrich, uručio državni ministar za socijalna pitanja i integracije Stefan Grüttner i Jumas Medof, predsjednik Vijeća stranaca grada Frankfurta (Kommunalen Ausländervertretung – KAV).
Najveću nagradu Hessena za posebna dostignuća uspješnim građanima stranog podrijetla po prvi put je dobilo 20 pojedinaca koji dolaze iz 14 zemalja svijeta, od kojih dvoje iz Hrvatske.
Dr. Martinović je nagradu dobio za posebna dostignuća na polju medicine a Suzana Flanz za poduzetništvo. Umjesto Suzane Flanz, koja je bila poslovno spriječena doći u dvorac Biebrich, nagradu je preuzeo njezin sin Matej.
U šesteročlanom žiriju za odabir dobitnika bili su predstavnici Vijeća stranaca iz Frankfurta na Majni, Bad Homburga, Bensheima i Friedrichsdorfa. (Fenix Magazin)