TXT Izvedbe dvaju hrvatskih kazališta nagrađene su na sarajevskom kazališnom festivalu MESS http://www.mess.ba/press koji je završen u noći između nedjelje i ponedjeljka. 

Odlukom žirija zlatni lovorov vijenac za najbolji tekst u selekciji Balkan (Con)Text pripao je Ivoru Martiniću za predstavu “Moj sin samo malo sporije hoda” u izvedbi zagrebačkog ZeKaeM-a. Srebrni lovorov vijenac za najbolju predstavu u kategoriji Mittel Europa dobila je predstava “Mrzim istinu” koju je režirao Oliver Frljić a izvedena je u produkciji teatra &TD.

Ivana Roščić za ulogu u toj predstavi dobila je pak nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. “Mrzim istinu” najbolja je predstava ovogodišnjeg sarajevskog MESS-a i po glasovima publike.

U konkurenciji 33 predstave iz 20 zemalja Grand Prix “Zlatni lovorov vijenac” za najbolju predstavu u pripao je predstavi “Max Black” Švicarca Heinera Goebbelsa. Nagradu za najboljeg redatelja odnio je Romeo Castellucci za predstavu “O pojmu lica, po pitanju Sina Božjeg”.

Festival MESS održan je u Sarajevu, Zenici, Goraždu i Visokom – na 11 lokacija 33 predstave imale su više od 40 izvedbi u kojima je sudjelovalo više od 500 gostiju iz 20 zemalja.
(Hina)