Kuhari Nikola Marijanović (21) i njegov šef Filipe Fonseca Pinheiro (restoran Hôtel de Ville Benoît Violier) osvojili su zlatnu medalju Bocuse d’Or Suisse. Nikola živi u Morgesu kod Lausanne i aktivni je član folklorne skupine KUD Živa grana iz Ženeve

U Ženevi se održava gastronomski sajam, Sirha Genève i u sklopu sajma je održano prestižno natjecanje Bocuse d’Or. Drugim riječima, može se slobodno reći da je to izbor najboljeg kuhara Švicarske. U zadnji krug natjecanja ušla su četiri najbolja tima.
Nabrojimo samo neka poznata Švicarska gastronomska mjesta: Hôtel Euler – Basel, Schüpbärg Beizli – Schüpberg te najbolji restoran na svijetu u 2015. godini Hôtel de Ville Benoît Violier, Crissier kod Lausanne.
Mladi hrvatski kuhar Nikola Marijanović (21) i njegov šef Filipe Fonseca Pinheiro (restoran Hôtel de Ville Benoît Violier) osvojili su zlatnu medalju Bocuse d’Or Suisse. Nikola i Filipe odlaze na Europsko prvenstvo u Budimpeštu 10. i 11. svibnja 2016. i tu će predstavljati Švicarsku. Nikola živi u Morgesu kod Lausanne i aktivni je član folklorne skupine KUD Živa grana iz Ženeve.
(www.hrvati.ch)