Na najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda INPEXhrvatski su inovatori ove godine dobili osam nagrada, među kojima, pet zlatnih medalja, nagradu za najbolji europski izložak i dvije posebne nagrade

Na najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda INPEX, koja se održava u Pittsburghu, hrvatski su inovatori ove godine dobili osam nagrada, među kojima, pet zlatnih medalja, nagradu za najbolji europski izložak i dvije posebne nagrade, izvijestio je u utorak Hrvatski savez inovatora.
Zagrebački inovator i poduzetnik Tomislav Bronzin nagrađen je za inovaciju ‘C@N eMotion’;, prepoznavanje izraza lica i emocija, zlatnom medaljom i nagradom za najbolju europsku inovaciju. Uz to, osvojio je i zlatnu medalju za inovaciju ‘BodyRecog’, kao koautor uz Anitu Bušić.
Robert Sigurnjak, učenik 2. razreda tehničke škole Ruđer Bošković, osvojio je, pak, zlatnu medalju za inovaciju kojom se omogućuje brzo bežično punjenje električnih automobila.
Mirjana Brlečić osvojila je zlatnu medalju za svoj ‘Nikel’ inovativni putni set kozmetike, dok su Ivan, Tomislav i Roman Krunić osvojili zlatnu medalju za ‘Tračnu rašpu’.
Posebnu nagradu INST-a, najveće svjetske izložbe inovacija, koja se održava na Tajvanu, dobio je Marko Kravar za inovaciju pod nazivnom ‘Prolips’, dok je Rosa Ferinčavić za svoju kolekciju preparata ‘AcidosalusBaby’ dobila posebnu nagradu poljske fundacije EurobusinessHaller.
U priopćenju Hrvatskog saveza inovatora ističe se kako su na INPEX-u hrvatski inovatori ostvarili i niz poslovnih kontakata i privukli interes nekoliko američkih i azijskih kompanija.
(Novi list)