Dva domaća animirana ostvarenja nastala u produkciji Zagreb filma nagrađena su na festivalima održanim u Melbourneu i Neumu. ‘Čoban’ Matije Pisačića nagrađen je na Festivalu animiranog filma u Melbourneu, dok su ‘Slatki snovi’ Dinka Kumanovića odnijeli nagradu na festivalu u Neumu 

Dva domaća animirana ostvarenja nastala u produkciji Zagreb filma nagrađena su na festivalima održanim u Melbourneu i Neumu. ‘Čoban’ Matije Pisačića nagrađen je na Festivalu animiranog filma u Melbourneu, dok su ‘Slatki snovi’ Dinka Kumanovića odnijeli nagradu na festivalu u Neumu.
150709-nagradef2Animirani film ‘Slatki snovi’ Dinka Kumanovića osvojio je nagradu za najbolju 2D animaciju na Neum Animation Film Festival koji se održao od 27. lipnja do 3. srpnja. ‘Slatki snovi’ su urnebesna romantična komedija u duhu nijemih filmova, koja prikazuje slučajan susret kućnog hrčka i para vjeverica koji ih poput sudbine vodi k ispunjenju snova. Režiju i scenarij potpisuje Dinko Kumanović, a glazbu Neven Frangeš. Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem 25. izdanju Animafesta Zagreb.
Međunarodni filmski festival u Melbourneu održan je od 16. do 26. lipnja, a Čoban je osvojio nagradu u programu ‘Long Shorts’. Film priča o Lajki, kujici koja je oteta i lansirana u svemir. Njezin vlasnik Čoban kreće je tražiti, a pritom završava u podzemnom gradu, gdje doživljava uspon i pad pjevačke karijere. U međuvremenu Lajka dolazi na planet na kojem živi Moira, starica koja kroji sudbinu, a koja je pretvara u antropomorfno stvorenje koje čezne za time da se vrati svome vlasniku. Matija Pisačić uz režiju potpisuje scenarij, kameru, montažu i kompoziting filma, dok glazbu potpisuje Srđan Sacher. Film je prikazan na nizu međunarodnih festivala, a slijede mu prikazivanja na festivalima Anima Mundi u Brazilu i Insomnia u ruskom gradu Kalugi.
(HAVC)