Nagradu već 17 godina dodjeljuje Kulturni centar Ricardo Rojas, Sveučilišta u Buenos Airesu. Žiri nagrade čine 73 kazališna istraživača i kritičara, a svečano uručenje nagrada održano je u Kulturnom centru Ricardo Rojas

Knjiga “Sedam suvremenih hrvatskih drama“, koju je prošle godine na španjolskom jeziku objavila izdavačka kuća Biblos iz Buenos Airesa, dobila je nagradu “Teatro del Mundo 2014.” u kategoriji uredničkog rada za razdoblje od listopada 2013. do rujna 2014., priopćeno je iz Hrvatskog centra ITI (International theatre Institute).
Nagradu već 17 godina dodjeljuje Kulturni centar Ricardo Rojas, Sveučilišta u Buenos Airesu. Žiri nagrade čine 73 kazališna istraživača i kritičara, a svečano uručenje nagrada održano je u petak u Kulturnom centru Ricardo Rojas.
Knjiga “Sedam suvremenih hrvatskih drama” rezultat je četverogodišnjeg rada predsjednice Hrvatskog centra ITI i urednice Odjela drama HRT-a Željke Turčinović (na slici), profesora zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, dr. Darka Lukića, koji je drame odabrao i napisao predgovor te prevoditeljice Nikoline Židek.
Hrvatski centar ITI bavi se promocijom kazališta, drame i plesa u inozemstvu. HC ITI je i nakladnik niza publikacija na engleskom jeziku (Croatian Theatre, Theatres in Croatia, Shortcut to Croatian Dance). Također je član Europskog i Mediteranskog foruma nacionalnih centara.
(Slobodna Dalmacija)