Hrvatski film „Halimin put“ (2012) ostvario je veliki uspjeh na netom održanom 4. Festivalu europskog filma koji se organizirao u Montevideu povodom obilježavanja Dana Europe. Osvojio je nagradu publike na Festivalu na kojem je prikazano još 14 filmova iz Njemačke, Austrije, Belgije, Danske, Slovenije, Španjolske Francuske, Grčke, Italije, Nizozemske, Poljske, Portugala, Velike Britanije i Švedske

Hrvatski film „Halimin put“ (2012), redatelja Arsena A. Ostojića ostvario je veliki uspjeh na netom održanom 4. Festivalu europskog filma koji se organizirao u Montevideu, Urugvaj od 12.-18. svibnja o.g. povodom obilježavanja Dana Europe.
Hrvatski film osvojio je – s vrlo visokim prosjekom od 9,3 bodova (od ukupno mogućih 10) – nagradu publike za najbolji prikazani film na Festivalu na kojem je, uz hrvatski film, prikazano još 14 filmova iz Njemačke, Austrije, Belgije, Danske, Slovenije, Španjolske Francuske, Grčke, Italije, Nizozemske, Poljske, Portugala, Velike Britanije i Švedske.
To je 32. nagrada ili priznanje koje je dobio film „Halimin put“, čime je zaslužio epitet najnagrađivanijeg hrvatskog filma u zadnjih 25 godina. Zahvaljujući ostvarenom uspjehu, ovaj hrvatski film nastavit će se prikazivati u kino dvoranama „Life Cinemas Alfabeta“ diljem Urugvaja u iduća dva tjedna.
Sudjelovanje hrvatskog filma na spomenutom festivalu organiziralo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Buenos Airesu, uz svesrdnu podršku Zaklade Hrvatska kuća i HAVC-a.
(ar.mvep.hr)