Nagradu dodjeljuje nakladnička kuća Bosanska riječ iz Tuzle, a dodijeljena je hrvatskoj književnici Sanji Pilić za knjigu ‘Pošalji mi poruku’

Regionalna nagrada ‘Mali princ’ koju dodjeljuje nakladnička kuća Bosanska riječ iz Tuzle za najbolju dječju knjigu na jezičnom području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, dodijeljena je za 2016. godinu hrvatskoj književnici Sanji Pilić za knjigu ‘Pošalji mi poruku’.

Nagrada se od 2004. dodjeljuje u okviru dječjeg festivala Vezeni most u Tuzli, koji se ove godine održao od 18. do 20. listopada s bogatim programom izložbi ilustracija, radionica i druženja s književnicima i pjesnicima, priopćio je hrvatski nakladnik Sanje Pilić Mozaik knjiga.

O kandidaturama hrvatskih autora odlučuje Nacionalni odbor za dječju knjigu. Redovito se kandidira knjiga koja je u hrvatskoj dobila Nagradu “Grigor Vitez” i uz nju odabire još jedna.

Glavnu festivalsku nagradu “Mali princ” Sanji Pilić donio je roman za mlade “Pošalji mi poruku!”.

Nagrada se sastoji od brončane statue Malog Princa koja je rad akademskog kipara Enesa Sivca i novčanog iznosa. Pilić je nagradu uručio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.
(Hina)