Karakaš je nagradu dobio za roman ‘Sjećanje šume’, a svečano će mu biti uručena 10. studenog na Međunarodnom sajmu knjiga Interliber u Zagrebu

Hrvatski književnik Damir Karakaš dobio je za roman ‘Sjećanje šume’ Nagradu Kočićevo pero, koju dodjeljuje izdavačka kuća Zadužbina Petar Kočić, a svečano će mu biti uručena 10. studenog na Međunarodnom sajmu knjiga Interliber u Zagrebu.
Žiri u kojemu su književnici Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković, jednoglasno je donio odluku da Nagradu Kočićevo pero za jesen 2017. godine dodijeli Karakašu, stoji u priopćenju žirija.
Ove godine izašlo je iz štampe treće izdanje djela Sjećanje šume pripovjedača, romansijera i dramskog pisca Damira Karakaša. U naše vrijeme kada je interes za knjigu opao i kada je svijet zahvatila pandemija nečitanja ovo je zaista pažnje vrijedan izuzetak, ističe se u priopćenju, koje je potpisao predsjednik žirija, direktor i glavni i dogovorni urednik Zaklade Nikola Vukolić.
Karakaš je napisao mozaično komponiran roman o odrastanju, seoskom djetinjstvu dječaka koji otvorenim očima gleda svijet oko sebe. Prema ocjeni žirija, Sjećanje šume Damira Karakaša je inteligentno, zanimljivo djelo moderne kompozicije, dinamičnog ritma, čistog jezika i maksimalne ekonomizacije vremenom i prostorom.
Nagradu Kočićevo pero Zaklada Petar Kočić (Banjaluka – Beograd) dodjeljuje četiri puta godišnje (u proljeće, ljeto, jesen i zimu), za visoka dostignuća u suvremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi.
(Hina)