Predstojnica Krstičević je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća primila Godišnju nagradu općine Žepče zbog angažmana i pomoći koje je Državni ured pružio tijekom i nakon prošlogodišnjih katastrofalnih poplava

Prigodom obilježavanja Dana općine Žepče, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević je 14.listopada, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, primila Godišnju nagradu općine zbog angažmana i pomoći koje je Državni ured pružio tijekom i nakon prošlogodišnjih katastrofalnih poplava.
Čestitajući Dan općine, predstojnica se zahvalila na dodijeljenom priznanju: „ Ova nagrada nam je snažan poticaj. Ona nas obvezuje da nastavimo i dalje poticati kvalitetne programe i projekte koji doprinose boljem životu, boljoj i prosperitetnijoj budućnosti Hrvata ovog kraja, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Jer sva ulaganja Republike Hrvatske putem projekata i programa od interesa za bosansko hercegovačke Hrvate, istodobno su i ulaganja u cijelu Bosnu i Hercegovinu, doprinose cjelokupnom boljitku zemlje, gdje su Hrvati neodvojivi i konstitutivni dio“, rekla je Krstičević.
Uz Državni ured, dobitnici Godišnje nagrade su Caritas Švicarske i Islamska zajednica.
Svečanoj sjednici, uz Matu Zovka, načelnika Općine i Muhameda Jusufovića, predsjedatelja Općinskog vijeća, su nazočili mnogobrojni dužnosnici. Među njima i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić Jože, zastupnici u Domu naroda federalnog Parlamenta Damir Jukić i Ivo Tadić hrvatski veleposlanik u BiH Ivan del Vecchio, kantonalni ministar financija Andrej Kajić i kantonalni ministar rada Nurđehan Šahinović i predstavnici prijateljskih općina iz BiH i susjednih zemalja.
Prije svečane sjednice, položeni su vijenci i zapaljenje svijeće na središnjem spomen-obilježju palim braniteljima u centru Žepča.
(www.hrvatiizvanrh.hr)