Nagradu „PaN“  je predsjedniku Nikolausu Berlakovichu predala voditeljica Odjela za kulturu u austrijskom Ministarstvu za Europu, integraciju i vanjske poslove, veleposlanica dr. Teresa Indjein
Austrijsko-hrvatskom društvu (AHD) u Beču uručena je 19. lipnja u dvorani Alois Mock Ministarstva za Europu, integraciju i vanjske poslove Republike Austrije prestižna nagrada „PaN“ (Partner svih naroda) tog ministarstva.

Nagradu je predsjedniku Austrijsko-hrvatskog društva i zastupniku Narodne stranke u Nacionalnom vijeću austrijskog Parlamenta Nikolausu Berlakovichu predala voditeljica Odjela za kulturu u austrijskom Ministarstvu za Europu, integraciju i vanjske poslove, veleposlanica dr. Teresa Indjein.

Društvo je osnovano 1990. godine, zaslugom dr. Marijana Brajinovića, koji je bio i njegov prvi predsjednik, te da je nagrada priznanje i svima onima koji su AHD pomagali svih ovih godina.

Niz pohvala Hrvatskoj uputio je bivši austrijski potkancelar dr. Erhard Busek, inače predsjednik Savjetodavnog vijeća Austrijsko-hrvatskog društva, podsjetivši na povijesne činjenice koje su dio zajedničke austrijsko-hrvatske povijesti.

Nazočne goste pozdravio je predsjednik krovnog udruženja svih austrijsko – inozemnih udruga u Austriji „PaN“ sveuč. prof. dr. Hermann Mückler. On je naglasio ono okuplja 124 udruga – članica bilateralnih prijateljstava, među kojima je i Austrijsko-hrvatsko društvo Beč.

Među nazočnima bila je i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković i savjetnik za kulturu u Veleposlanstvu RH Domagoj Marić.
Glazbeni okvir svečanosti, koju je vodio veleposlanik Stephan Vavrik, dao je glazbeni orkestar Ivice Orlića.

Fotogalerija