Glavni pokrovitelji Festivala su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za kinematografiju i američki Kongres, a svoj dolazak na potvrdili su autori iz Španjolske, Francuske, Bugarske, Češke, Izraela, Hrvatske, SAD-a i Mađarske

Deveti Festival animiranog filma NAFF2014. u subotu, 28.06. otvara svoja vrata svim ljubiteljima animiranog filma. Šest večeri projekcije će se održavati na ljetnoj terasi neumskog hotela Sunce, a istovremeno i u Dubrovniku u ljetnom kinu Jadran i Slavica te u Mostaru u OKC Abrašević.
Gledatelji će imati priliku, od 28. lipnja do 4. Srpnja, vidjeti 52 filma koja su ušla u natjecateljski program te 20 filmova u programu panorame. Ove godine na Festival se prijavilo preko 600 filmova iz 47 zemalja, a najveći broj filmova njih iz Francuske, Tajvana, Hrvatske, Španjolske, Njemačke i iz SAD-a. Svoj dolazak na potvrdili su autori iz Španjolske, Francuske, Bugarske, Češke, Izraela, Hrvatske, SAD-a i Mađarske.
Kao i proteklih godina glavni pokrovitelji Festivala su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za kinematografiju i američki Kongres, a očekuje se podrška od Vijeća civilnih poslova i Federalnog ministarstva turizma i zaštite okoliša. I ove godine generalni sponzor Festivala je HT ERONET.
Ovogodišnji članovi stručnog žirija su: Joan Gratz, dobitnica Oskara iz SAD-a, Tsvetomira Nikolova,autor i redoviti profesor na akademiji animiranog filma u Sofiji, Darko Kreč, autor i šef katedre animiranog filma na ALU u Zagrebu, Namik Kabil, scenarist i urednik dokumentarnog programa FTV, I Elevedin Nezirović, književnik i direktor MC Pavaroti iz Mostara. Članovi žirija će gostovati u Mostaru i Dubrovniku.
Natjecateljski program filmova za ovu godinu odredila je selekcijska komisija u sastavu: Mladen Đukić, Maja Lasić i Tomislav Bubalo.
NAFF 2013 je dobio „Večernjakov pečat“ za kulturni događaj godine u BiH.