Na svečanoj večernjoj propovijedao je nadbiskup Chicaga mons. Blaise (Vlaho) Cupich, a s engleskog je predvodio don Jerko Ban

Svečanu večernju (molitvu) uoči svetkovine dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha u utorak, 2. veljače predslavio je posebni Papin izaslanik kardinal Vinko Puljić, a propovijedao je nadbiskup Chicaga mons. Blaise (Vlaho) Cupich. S engleskog je predvodio don Jerko Ban.
Nadbiskup Cupich je također objasnio da ime Blaž (Vlaho) u njihovog obitelji potječe od njegovog djeda, rođenog na blagdan sveca u jednom mjestu pokraj Slavonskog Broda. Dodao je i da se, kao biskup tijekom proteklih 18 godina radovao blagoslovu grla u njegovoj katedrali, a ovo je prvi put da nije na tom slavlju. Istaknuo je da ne može imati bolji razlog za to od dolaska u Grad Sv. Vlaha, te da će mu biti iznimna čast da od biskupa ove biskupije primi blagoslov grla.

Tijekom večernje u službu su uvedeni kanonici nedavno obnovljenog katedralnog Kaptola: don Petar Palić, generalni vikar Dubrovačke biskupije, don Ivica Pervan, kancelar Dubrovačke biskupije, don Stanko Lasić, župnik Gradske župe, don Grgo Tomić, župnik u Osojniku, don Toma Lučić, rektor crkve sv. Vlaha i don Željko Kovačević, župnik župe Svih Svetih u Blatu na Korčuli.
Pjevanje psalama i ostalih liturgijskih pjevanja u prepunoj katedrali vodili su katedralni zborovi podijeljeni u dva kora.
(IKA)

Fotogalerija

Susret s predsjednicom Grabar Kitarović