Nadbiskup je don Angela Giorgetta, župnika u župama San Felice del Molise i Montemitro te njegovoga pastoralnog suradnika Roka Giorgetta, te fra Petar Milanović Trapa primio u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u 17. listopada u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu moliške Hrvate don Angela Giorgetta, župnika u župama San Felice del Molise i Montemitro te njegovoga pastoralnog suradnika Roka Giorgetta.
U njihovoj pratnji bio je i fra Petar Milanović Trapo, koji je 17 godina bio župnik u Moliseu, u trima selima, San Feliceu, Montemitru i AcquavivaCollecroceu, a sada istražuje povijest moliških Hrvata i priprema povijesno djelo o njima na hrvatskom jeziku.
Hrvati u talijanskoj regiji Molise žive već stoljećima, doselivši se tamo tijekom 15. i 16. stoljeća u bijegu pred Turcima. Nažalost, njihov broj se iz godine u godinu smanjuje. Danas ima oko 2000 moliških Hrvata u tim trima selima. Budući sljedeće godine slave veliki događaj – 500 godina dolaska Hrvata u selo San Felice del Molise 1518. godine, župnik don Angelo došao je pozvati nadbiskupa Barišića da predvodi središnje slavlje 1. srpnja 2018. u Moliseu, na koje će doći brojni. 
Don Angelo je nadbiskupu darovao domaće proizvode: kolače i ručni rad svoje majke, a nadbiskup mu je uručio splitski Evangelijar.
(IKA)