U okviru manifestacije Muse-O u Gablenbergu, Perković je predstavio svoj prvi roman naslovljen „Nachtfahrt nach Livno“ (Noćna vožnja u Livno) koji je objavljen u izdanju nakladnika Achter Verlag

Ivica Perković iz stuttgartskog Ostheima, u okviru manifestacije Muse-O u Gablenbergu, predstavio je svoj prvi roman naslovljen „Nachtfahrt nach Livno“ (Noćna vožnja u Livno) koji je objavljen u izdanju nakladnika Achter Verlag.

Knjiga govori o Niki koji na drugi dan Božića sjeda u auto kako bi posjetio svoje roditelje u Bosni i Hercegovini. Tijekom vožnje Niko razmišlja o svom životu, prisjeća se bijega iz Bosne, svojih prvih dana u Njemačkoj i svoje velike ljubavi Karin, koju je upoznao u Njemačkoj i s kojom se odlučio izgraditi kuću. Nikina obitelj, u prvom redu njegova majka, nikako se ne mogu pomiriti s time da im je sin u vezi s Njemicom. Nakon velikog kraha i svađe Niko okreće leđa obitelji i Bosni i Hercegovini te prekida svaki kontakt. Mnogo godina kasnije snježna oluja pridonosi cijelom nizu događaja koji će utjecati na živote svih uključenih strana.

Perković u romanu prepričava i autobiografske dijelove, a na predstavljanju u Gablenbergu oduševio je publiku vrlo zanimljivim predstavljanjem knjige i nekoliko anegdota i stereotipa iz života obilježenog kulturama i tradicijama Bosne i Hercegovine, odnosno Njemačke.
(www.crodnevnik.de)