Mladi će, njih četrdesetak iz 12 zemalja svijeta, završnom kolovoškom priredbom, predstaviti što su napravili tijekom tri tjedna boravka na ovom otoku, te rezultate rada na svim radionicama

Hrvatska matica iseljenika i ove je godine u gradu domaćinu okupila četrdesetak mladih iz domovine i iseljeništva na radu u projektu Eco Heritage Task Force. Ove godine domaćin projekta je grad Vis, gdje će mladi raditi na zaštiti okoliša i obnovi planiranog sportskog, zdravstvenog i rekreacijskog -turističkog centra, na prostorima bivše zapuštene vojarne Samogor. Ovogodišnji polaznici dolaze iz dvadesetak zemalja svijeta i većinom su potomci druge i treće generacije iseljenih Hrvata. Svojim dolaskom jačaju veze s domovinom svojih očeva i djedova, ali i upoznaju se s ljepotama i bogatom kulturnom baštinom Lijepe Naše.
Sudionici će biti i dijelom organizacije proslave godišnjice Oluje, te će imati i organizirane izlete u Komižu i na Biševo i poseban posjet otoku Hvaru.
Završnom priredbom, koja će se održati 12. kolovoza, predstavit će što su napravili tijekom tri tjedna boravka na ovom otoku, te rezultate rada na svim radionicama. Iako će svojim radom ostaviti trajni pečat u lokalnoj zajednici, projektom Eco Heritage Task Force, HMI već dugi niz godina jača veze domovinske i iseljene Hrvatske.
(http://direktno.hr)