Ove godine u crkvi Santa Maria del Popolo izložene su jaslice Verice Kovač. Predstavnici Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica iz Jastrebarskog Svetome Ocu poklonili su jedne hrvatske tradicionalne jaslice, izrađene od komušine u tikvi

Tradicija se očuvala kroz povijest. Već gotovo dvije tisuće godina kršćani diljem svijeta na razne načine prikazuju Isusovo rođenje u malom gradu Betlehemu. Nešto od svega toga možete vidjeti i na izložbi „100 jaslica“ u crkvi Santa Maria del Popolo u Rimu. 
Izložba se održava 37. put, a izložene su jaslice iz cijele Italije i svijeta. Uvijek se biraju najbolja umjetnička ostvarenja, a ove godine iz Hrvatske su izložene jaslice Verice Kovač. Nakon postavljanja jaslica, naši predstavnici iz Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica iz Jastrebarskog bili su i na primanju kod Svetoga Oca te su mu tom prilikom poklonili jedne hrvatske tradicionalne jaslice, izrađene od komušine u tikvi.
New York Times stavio je ovu izložbu na popis šest najboljih u svijetu. Svake godine posjeti je 40.000 ljudi, a zbog velikog zanimanja, organizatori razmišljaju o postavljanju dodatnih izložbi diljem Europe. Izložba je otvorena do 6. siječnja 2013.
(Laudato/romereports)