U Kelkheimu se održao tradicionalni dječji festival “Mikrofon je vaš”, na kojemu su nastupila 17 izvođača iz hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus, Frankfurta i Offenbacha. Prvu nagradu žirija osvojile su Laura i Katarina Kapović, drugu Vivien Mijić, a treću Marija Jonjić. Publika je prvo mjesto dodijelila Terezi Lončar, a drugo mjesto osvojile su Dolores Bartulović i Mariela Keško, a treće Valeria Vranjković

U Kelkheimu se 14. lipnja održao tradicionalni dječji festival “Mikrofon je vaš”, na kojemu su nastupila 17 izvođača iz hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus, Frankfurta i Offenbacha.
Koncert je otvorio župnik fra Marinko Vukman, koji je u svom pozdravnom govoru pozdravio sve mlade izvođače kao i roditelje i rodbinu, te istaknuo kako su većina djece i mladi koji nastupaju, rođena u Njemačkoj i da im nije lako pjevati na hrvatskom jeziku. “Kroz pjesmu uče svoj materinski jezik i stvaraju nova prijateljstva i lijepe uspomene koje će im ostati cijeli život”, naglasio je župnik. “Festival je također prigoda da mnoga djeca i mladi otkriju svoje talente i da ih njeguju.”
Na festivalu su nastupili Chantal Marić (Hajde da ludujemo – Tajči), Martina Brus i Ana Đerek (Volim osmjeh tvoj – Toše Proeski), Lara Miličević (Zovem da ti čujem glas – Antonija Šola), Danica Jonjić (Ne tiče me se – Magazin), Marija Jozić (Neka mi ne svane – Danijela Martinović), Marija Jonjić (Ditelina s četiri lista – Dalmatino), Gabrijela Anušić (Djevojka sa sela – Severina), Laura i Katarina Kapović (No, no, no – Magazin), Vivien Mijić (Takvi kao ti – Nina Badrić), Teo Miličević (Moj Ivane – Thompson), Valeria Vranjković (Na svijetu sve – Magazin), Baban Kristina (Kao da je vrijeme – Vesna Pisarović), Dolores Bartulović i Mariela Keško (Razmažena – Jelena Rozga), Baban Iva (Neka me svi zaborave – Vesna Pisarović) i Lončar Tereza (Lako je sve – Feminnem).
Stručni žiri u sastavu Damir Erkapić, Ivan Miletić i Josip Gudelj, kao i publika, imali su težak zadatak – izabrati po tri najbolje izvedbe. Prvu nagradu festivala, u izboru žirija, osvojile su Laura i Katarina Kapović, drugu Vivien Mijić, a treću Marija Jonjić. Publika je prvo mjesto dodijelila Terezi Lončar, a drugo mjesto osvojile su Dolores Bartulović i Mariela Keško, a treće Valeria Vranjković. Za najsimpatičniju izvedbu pjesme nagrađena je Gabrijela Anušić. Svi natjecatelji dobili su prigodne darove, a posebno pobjednici žirija i publike.
(Fenix Magazin)