Na Dubrovačkim ljetnim igrama ove se godine okupilo dvije tisuće umjetnika iz cijeloga svijeta koji su od 10. srpnja izveli 79 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih, filmskih i likovnih programa

Na Dubrovačkim ljetnim igrama ove se godine okupilo gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijeloga svijeta koji su od 10. srpnja izveli 79 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih, filmskih i likovnih programa, a Festival završava večeras koncertom Zagrebačke filharmonije i dodjelom nagrada Orlando za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom programu.
Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, premijerne predstave Igara, Shakespeareove “Romea i Giuliettu” u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u renesansnom ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu i Držićeva “Dunda Maroja” u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla na Držićevoj poljani pogledalo je više od 6.500 posjetitelja.

Veliko zanimanje publike i ove je godine izazvao legendarni Vojnovićev “Ekvinocijo” u režiji Joška Juvančića na otoku Lokrumu, a Splitsko ljeto gostovalo je s prošlogodišnjom predstavom “Timon Atenjanin” Williama Shakespeara u režiji Georgija Para.

S velikim je uspjehom, istaknuto je uz ostalo, praizveden neobarokni balet “Opasne veze” po motivima romana francuskoga književnika Pierrea Choderlosa de Laclosa u koreografiji i režiji Valentine Turcu i Lea Mujića.

U sklopu glazbenog programa održan je 21 koncert, a program završava večeras ispred crkve sv. Vlaha Opera gala koncertom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića i uz nastup baritona Željka Lučića i sopranistice Lane Kos.

Nakon koncerta slijedit će svečana dodjela Nagrada Orlando za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom programu, a zatim i sama ceremonija zatvaranja 65. Igara na istoj lokaciji.

Više

Izvor: Hina