Muzej Mimara dobitnik je Nagrade za izvrsnost za 2014. godinu koju dodjeljuje vodeći svjetski turistički internetski portal TripAdvisor

Muzej Mimara dobitnik je Nagrade za izvrsnost za 2014. godinu koju dodjeljuje vodeći svjetski turistički internetski portal TripAdvisor.
Ta prestižna nagrada temelji se na visokim kriterijima TripAdvisora zasnovanim na najvišim ocjenama koje su turisti iz cijelog svijeta dali našem muzeju nakon posjeta, i to kontinuirano u razdoblju od 12 mjeseci.
Muzej Mimara utemeljio je Ante Topić Mimara (1898.-1987.) darovavši svoju bogatu i vrijednu privatnu zbirku umjetnina hrvatskom narodu. Trenutno posjetitelji mogu vidjeti privremeno izložen i glasoviti kip Hrvatskog Apoksiomena, remek-djelo helenističkog kiparstva pronađeno u hrvatskom podmorju, koji ne prestaje plijeniti pažnju stručnjaka diljem svijeta.
Muzej Mimara kontinuirano je posvećen kvaliteti i njegovanju odnosa prema publici. Ovu nagradu dodjeljuju upravo oni prema kojima je u svom djelovanju usmjeren – posjetitelji.
(tportal.hr)