U hrvatskom paviljonu na 30. Carassaugi predstavljena je hrvatska kultura, tradicija i gastronomska ponuda. Paviljon je uredila Hrvatska folkorna župna grupa„Sljeme“ kojoj treba odati svako priznanje za trud i zalaganje koji su uložili u ovogodišnju promociji Hrvatske, a posjetila ga je i generalna konzulica RH Andrea

Generalna konzulica RH Andrea Javor posjetila je hrvatski paviljon na multikulturalnom festivalu „Carassauga“ koji se održavao u subotu i nedjelju, 23. i 24. svibnja u Mississaugi, Kanada. U hrvatskom paviljonu predstavljena je hrvatska kultura, tradicija i gastronomska ponuda.
Hrvatski paviljon bio je jedan od većih i bolje opremljenih s izuzetno dobro osmišljenim kulturnim programom. Paviljon je uredila Hrvatska folkorna župna grupa„Sljeme“ kojoj treba odati svako priznanje za trud i zalaganje koji su uložili u ovogodišnju promociji Hrvatske. Ujedno je predstavljana i hrvatska gastronomska ponuda.
Festival kultura „Carassauga“ održava se 30. godinu zaredom u Mississaugi, još od 1985. godine. Cilj festivala bio je podići svijest stanovništva Mississauge o bogatstvu mnogobrojnih kultura koje su imigranti donijeli sa sobom. Danas je Carassauga prerasla u jedan od glavnih kulturnih događanja u godini u Mississaugi i u široj okolici Toronta. Na ovogodišnjoj Carassaugi su se predstavile 72 zemlje.
Na kraju možemo dodati da je ovogodišnja Carassauga nadmašila sva naša očekivanja predstavljanja RH i samo možemo odati priznanje svim ovdašnjim Hrvatima koji su se svojski trudili ne bi li i ove godine bili među najuspješnijim na Festivalu.
(ca.mvep.hr/hr)