Prezentacija u Veleposlanstvu RH u Londonu dio je zajedničkog pilot-projekta MVEP i tvrtke Include, u okviru gospodarske diplomacije, pod nazivom – ‘Pametna klupa na turneji’

U Veleposlanstvu Republika Hrvatske u Londonu 11. listopada održana je prezentacija hrvatske pametne klupe – Steora – mladog inovatora Ivana Mrvoša, ujedno i izvršnog direktora najveće hrvatske, ali i jedne od vodećih IoT tvrtki za proizvodnju pametnih klupa u Europi – Include – sa sjedištem u Solinu.
Prezentacija u Veleposlanstvu RH u Londonu dio je zajedničkog pilot-projekta MVEP i tvrtke Include u okviru gospodarske diplomacije, pod nazivom – ‘Pametna klupa na turneji’. Projekt bi se uskoro trebao realizirati u još nekoliko odabranih hrvatskih veleposlanstava i konzulata u Europi, a prezentacija u Veleposlanstvu RH u Londonu je u tom smislu bila prva u nizu.
Predstavljanje je otvorio veleposlanik RH u Ujedinjenoj Kraljevini Igor Pokaz koji se kratko obratio predstavnicima britanskih medija, Diplomatskog zbora, Ministarstva poduzetništva, energetike i industrijske strategije UK, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Digital Greenwicha te britansko-hrvatske poslovne zajednice u Londonu. Inovator i izvršni direktor Includea Ivan Mrvoš održao je uspješnu prezentaciju o načinu funkcioniranju ove moderno dizajnirane klupe nove generacije, njenim glavnim odlikama i prednostima napajanja zelenom solarnom energijom te prikupljanja podataka, kao i dosadašnjim uspjesima, ali i budućim ambicioznim poslovnim planovima tvrtke na britanskom i međunarodnom tržištu.
Steora je bila izložena u prostorijama Veleposlanstva od 9.-13. listopada, a tijekom tog razdoblja bilo je upriličeno i nekoliko uspješnih poslovnih sastanaka s potencijalnim partnerima.
(uk.mvep.hr)