U Hrvatskoj matici iseljenika će se održati prijam za dobitnice nagrada i organizatore. Prijam će pratiti dokumentaristička Izložba Matičinih projekata na panoima, a očekuje se dolazak nekih dobitnica nagrada. U Gornjoj Stubici će se, u organizaciji HMI i Muzeja seljačkih buna, otvoriti „Retrospektiva“, izložba kanadske slikarice hrvatskoga podrijetla Karen Oremuš, također dobitnice priznanja

Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu obilježit će Međunarodni dan žena konferencijom “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal” te dodjelom nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice, 8. ožujka u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Na prvoj zagrebačkoj konferenciji održat će se i dodjela nagrada. Dobitnice Nagrade Utjecajne hrvatske žene/ Croatian Women of Influence Award su žene hrvatskoga podrijetla iz Australije, Kanade, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ujedinjenog Kraljevstva. Uz spomenuto priznanje, dodjeljuje se i Nagrada Buduće liderice/Future Leaders Award djevojkama u dobi od 16-20 godina, a dobitnice su iz Hrvatske i Kanade. Listu dobitnica pogledajte ovdje.

U Hrvatskoj matici iseljenika će se tim povodom, 9. ožujka, održati prijam za dobitnice nagrada i organizatore s početkom u 16.00 sati. Prijam će u sklopu obilježavanje 65. godine djelovanja Hrvatske matice iseljenika pratiti dokumentaristička Izložba Matičinih projekata na panoima. Očekuje se dolazak nekih dobitnica nagrada.

Istoga dana u Gornjoj Stubici će se, u organizaciji HMI i Muzeja seljačkih buna, s početkom u 18.30 sati otvoriti „Retrospektiva“, izložba kanadske slikarice hrvatskoga podrijetla Karen Oremuš, također dobitnice priznanja. Pozivnica

Mreža hrvatskih žena je platforma koja pomaže napredovanju i osnaživanju žena te povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije i pomogli im u ostvarenju njihovog potencijala.