Izložbu je otvorila ministrica savjetnica za kulturu u hrvatskom Veleposlanstvu u Austriji dr. Zdenka Weber, a organizator je bila bečka udruga „Riječ, boja, ton“ na čelu s Jadrankom Klabučar Gros u suradnji s Hrvatskim centrom

„Okamenjeni simboli“, naziv je izložbe zidnih mozaika Luke Petrača (35), otvorne u Hrvatskom centru u Beču. Riječ je o izložbi kojom se Petrač, inače akademski slikar i grafičar, predstavlja Bečanima kao majstor likovne tehnike mozaika. Izložbu je otvorila ministrica savjetnica za kulturu u hrvatskom Veleposlanstvu u Austriji dr. Zdenka Weber.
„Petrač izlaže vrlo zanimljive mozaike od kamena u formatu slika, ponekad ih kombinirajući sa staklom na temu četiri osnovna elementa, vatra, voda, zemlja i zrak, te mozaike sakralne umjetnosti kojima posredstvom ove zahtjevne tehnike odašilje okamenjene signale ljubiteljima likovne umjetnosti“, rekla je Weber za Večernji list. Istaknula je kako će izložba Petračevih mozaika, otvorena do 26. travnja, zasigurno obogatiti bečku likovnu scenu. Glazbeni okvir izložbi dala je flautistica Iva Kovač. Organizator izložbe bila je bečka udruga „Riječ, boja, ton“ na čelu s Jadrankom Klabučar Gros u suradnji s Hrvatskim centrom u Beču. (Večernji.hr)

Tekst i fotografija: Snježana Herek